LeidsePas

De kortingspas van Leiden en omstreken
Altijd tot wel 50% korting bij 150 bedrijven
Al 15500 passen aangeschaft

 

Er op uit

Gluren bij de Buren


Gluren bij de Buren

1

De LeidsePas ondersteunt lokale culturele activiteiten en daarom dit keer aandacht voor Gluren bij de Buren. Gluren bij de Buren is het festival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. Voor de editie op 13 februari 2022 wordt er nog gezocht naar huiskamers en acts. De LeidsePas biedt graag haar platform aan om dit initiatief te ondersteunen!

Het gezelligste huiskamerfestival van Leiden vindt dit seizoen plaats op 13 februari 2022. De organisatie is op zoek naar lokale acts en hosts. Aanmelden kan tussen 1 november en 1 januari.

Gluren bij de Buren is het festival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. Enthousiaste Leidenaren stellen hun huiskamer open voor een act en voor publiek uit de buurt. Aan elke deelnemende huiskamer wordt één act gekoppeld die zondagmiddag drie keer 30 minuten op vaste tijden optreedt. Bezoekers kunnen een route uitstippelen en van huiskamer naar huiskamer hoppen. Dit jaar is de organisatie ook op zoek naar een heel nieuw soort act: het Hobby Hoorcollege. Mensen die graag vertellen over hun passie krijgen een podium. Alle wijken doen mee, dus van Transvaal tot Zeeheldenbuurt, en van Stevenshof tot Burgemeesterswijk.

Vanaf 1 november tot 1 januari kan iedereen zich aanmelden om deel te nemen. Naast Leiden zijn aanmeldingen uit Oegstgeest, Warmond en Leiderdorp ook welkom. Gluren bij de Buren biedt plaats aan amateurpodiumkunstenaars uit Leiden en omgeving. Denk hierbij aan dans, theater, muziek, poëzie en nog veel meer!

Aanmelden als act: bij Gluren bij de Buren word je gekoppeld aan een geschikte huiskamer, en treed je in intieme setting op voor buurtgenoten. Een laagdrempelig podium waar je lekker kunt uitproberen!

Aanmelden als host: meedoen als host betekent dat je voor één dag de directeur mag zijn van je eigen kleine podium. Er wordt drie keer een klein feestje bij jou thuis georganiseerd dat jij mag hosten.

Aanmelden is mogelijk tussen 1 november en 1 januari via www.glurenbijdeburen.nl

Algemene informatie

Datum: zondag 13 februari 2022
Tijden: 13:00 – 18:00 uur
Entree: Pay what you can
Website: www.glurenbijdeburen.nl